Help!



Aceasta postare va fi foarte scurta, vreau doar sa stiu ce ma sfatuiti. In ultimul timp buzele mele sunt din ce in ce mai deshidratate si nu stiu spre ce tratament, balsam sau hidratant de buze sa ma indrept.

Am incercat fara succes:










Cu siguranta mai sunt cateva pe care nu mi le amintesc pe moment.
Ce anume caut? Un produs hidratant, de preferat natural, care sa nu contina: Paraffinum Liquidum sau Petrolatum.

Ce imi recomandati?
Daca aveti sugestii va rog comentati mai jos.
Va multumesc.



52 de comentarii:

  1. incearca sa te dai cu miere sau cu ulei de masline pe buze.sau poti sa te dai cu ulei de vitamina E..

    RăspundețiȘtergere
  2. la mine balsamul alverde a fost suficient de hidratant.
    am auzit de la alta bloggerita ca balsamul de buze din gama yes to carrots ar fi bun.

    p.s.: exista carmex cherry si la noi sau l-ai luat din afara?

    RăspundețiȘtergere
  3. iti recomand balsamul de buze de la Welleda. l-am folosit cu mare succes in iarna pentru cel mic si nu contine prostii. e in jur de 25 lei la dona.

    RăspundețiȘtergere
  4. Din categoria celor naturale, chiar organice, ti le recomand pe cele Yes To Carrots din Sephora (13 lei cred). Orice aroma, in afara de cea cu menta (nu e atat de hidratanta).
    Cel mai bun folosit de mine e de la Silk Naturals (ingrediente super ok, postate si pe site). Am scris si eu despre al meu aici : http://georgiasmirror.blogspot.com/2011/02/my-precioussss-silk-naturals-chocolate.html

    Pentru mine a facut minuni, iarna asta e prima din viata mea cand nu am avut buze crapate. Singurul "dezavantaj" e ca e din SUA.
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  5. @yoana: Cand am timp imi fac diverse tratamente cu miere, ulei de masline si cu vitamina E sau A. Dar eu am nevoie de un produs practic peste care pot aplica rujul si pe care sa il folosesc si in afara casei :).

    @Cristina: Nu mi-a placut deloc balsamul Alverde, desi este natural mirosul parea sintetic. Nu mi-a placut cum se simtea pe buze...nu reusa sa intre in piele si sa hidrateze.
    Am cumparat cele doua produse Carmex de la farmacia HelpNet.


    Multumesc pentru sugestii fetelor!

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna,
    Mai întâi trebuie sa-mi spui daca ai buzele crăpate(care se cojesc) sau sunt aparent normale dar foarte uscate, in sensul ca ai tendinta sa le umezesti mereu?
    Pentru ca acest lucru conteaza foarte mult.:)
    Pentru primul caz este recomandant un bun exfoliant(incearca exfoliantul de la Lush, si apoi aplici un balsam de buze untos/cremos-incearca kiehl's balm)
    Pt. al doilea caz iti recomand sa porti mereu un balsam in geanta, pentru ca nu am gasit un balsam minune pentru asta care sa dureze o vesnicie pe buze,nici nu cred ca vor sa existe, ideea din spatele balsamului este ca trebuie sa reaplici.Mie imi place yes to carrots-melon ..sper sa te ajute:)

    RăspundețiȘtergere
  7. @A.M. : Caut chiar acum sa vad lista de ingredinete a balsamului Welleda :). Multumesc pentru sugestie.

    @YellowJade: Merci pentru recomandari, am sa caut chiar acum mai multe informatii pe internet :).

    RăspundețiȘtergere
  8. nu stiu daca o sa ti placa,dar eu cand am buzele crapate folosesc cutiuta cu minuni de la oriflame.si mi le inmoaie:X..incearca sa te dai cu miere.e foarte buna

    RăspundețiȘtergere
  9. Am uitat sa spun ca m-am referit la balsamul de la kiehl's, cel pentru bebelusi:)

    RăspundețiȘtergere
  10. Carmex nu e bun?!?!toata lumea il lauda atat de tare...
    Mierea e f buna pentru buzele crapate.ia cu degetul putina miere si intinde o pe buze,stai cel putin vreo 10 min cu ea.In fiecare noapte inainte de a dormi da-te cel putin cu o crema hidratanta de fata pe buze.

    RăspundețiȘtergere
  11. Dupa mii si mii de alte produse de buze (nu glumesc) am gasit doua care sunt totusi cat de cat ok, chiar mi se pare ca hidrateaza, desi trebuie sa te dai de mai multe ori cu ele pe buze:
    Palmer's Cocoa Butter Formula (Swivel Stick) - acesta are totusi Paraffinum Liquidum; si Balea DM Gelée Royale.

    RăspundețiȘtergere
  12. Petrolatum .... ha ha, chiar asta folosesc de câteva zile și buzele mele sunt ca noi ! Vaselina face minuni . Și ... acest petrolatum de care te ferești se află în majoritatea produselor cosmetice & de îngrijire, căci are rolul de a hidrata și proteja pielea.

    Dar dacă vrei ceva care să fie natural și să aibă și efect... îți recomand crema de gălbenele! O cutiuță costă 3-4 lei și face minuni.
    Eu am buzele uscate de obicei și am prostul obicei de a le rupe și de a-mi face răni,dar seara folosesc vaselină sau cremă de gălbenele și dimineața am buzele ca noi :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Si eu la fel am avut buzele crapate si mi le si mai mancam..La mine singura solutie care a mers a fost aplicarea de unt de shea.Am topit putin si l-am pus intr-un fost borcanel de balsam si ma dadeam cu el.Ziua e mai greu mai ales daca untul este nerafinat deoarece miroase puternic.

    RăspundețiȘtergere
  14. Iti recomand cu caldura unguentul de galbenele si propolis , costa 2.5 ron de la farmacie si chiar face minuni.Eu sunt foarte sensibila ci shiar ma ajutat.

    RăspundețiȘtergere
  15. Daca n-ai incercat pana acum, ti-as recomanda sa te uiti si la balsamul de buze de la Herbosohpy. Imi pare rau ca nu ii mai stiu ingredientele, dar stiu ca e cu unt de shea si vitamina E si are spf 20, poate te intereseaza si aceste lucruri. Iar pe langa asta, textura sa este groasa ca un unt daca pot spune asa, cand il aplici lasa pe buze o pelicula mai groasa si impermeabila, ca sa nu mai zic ca mie imi rezista pe buze mult timp, ma dau seara, iar dimineata tot acolo e. Ce mai imi place la el e ca imi albeste putin buzele, le face mai palide, dar nu intr-un sens rau. :)
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  16. Si eu tot Yes to Carrots recomand.

    RăspundețiȘtergere
  17. Eu iti recomand balsamul Jovis. L-am primit de la ea in urma unui concurs, dar sunt foarte multumita de el. Se si consuma foarte greu, miroase bine, e hidratant si natural.

    RăspundețiȘtergere
  18. cand ai timp si vrei (un mic TAG pe care l-am primit): http://mihaela-sunshine.blogspot.com/2011/03/tag-my-daily-skincare-routine.html

    hm...mie imi place carmex :(:(

    RăspundețiȘtergere
  19. hey, poate te ajuta sa stii asta: http://thebeautybrains.com/2006/05/16/are-you-addicted-to-lip-balm/

    RăspundețiȘtergere
  20. Si eu ti-l recomand pe cel de la Palmer's precum Sunshine Sarah dar daca nu vrei sa contina Paraffinum Liquidum, chiar nu stiu! :|

    RăspundețiȘtergere
  21. Si buzele mele tot asa sunt !:(
    Am vazut pe breslo un balsam homemade intr-o cutiuta metalica dar nu l-am incercat inca...pe mine m-a atras cutia :D

    RăspundețiȘtergere
  22. Mie imi place foarte mult Carmex, dar spui ca la tine nu functioneaza...
    Eu ma dau seara cu Juvena Mastercream Eye & Lips si, desi costa 550 lei, nu face mare branza. De fapt, nu face nimic pentru ca dimineata ma trezesc cu buzele uscate..
    Incearca balsamul de buze de la PizBuin. Are factor de protectie si este foarte emolient..

    RăspundețiȘtergere
  23. Va multumesc tuturor pentru sugestii, am de unde sa aleg :).

    Va anunt cand m-am hotarat asupra unui produs.

    RăspundețiȘtergere
  24. Crema de galbenele:x e ffoarte buna!
    aplici putin inainte sa iesi din casa si buzele raman super moi:)
    dar am mai gasit un site cu produse bio, sunt sigura ca sunt bune!
    eu o sa il incerc..

    http://sideris.ro/cosmetice-bio-organice-ten/ingrijire-buze.html

    RăspundețiȘtergere
  25. ..la mine buza inferioara e ca o varza, mai ales in partea din mijloc..ma abtin sa nu le musc/rup, cand sunt distrasa imi fac rani..
    Am folosit si nivea si jovis, crema de galbenele, le-a facut moi, insa nu mi le-a reparat, ma lupt si cu consumul de apaa..
    Ma gandesc sa fie o problema interna, nedescoperita la analizele facute de pana acum..

    RăspundețiȘtergere
  26. Buna! Eu iti recomand balsamul de buze de la Neutrogena! Lista de ingrediente: Ricinus Communis Oil, Paraffin, Cera Alba, Cetyl Palmitate, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Cetearyl Alcohol, Isopropyl Myristate, Cetyl Alcohol, Candelilla Cera, Cera Microcristallina, Bisabolol, Isopropyl Palmitate, Isopropyl Laurate, Stearic Acid, Palmitic Acid, Propylene Glycol, Sodium Cetearyl Sulfate, Sodium Sulfate, Citric Acid, BHA, BHT, Parfum.Sau poate sa incerci balsamurile de buze dermacosmetice Succes!

    RăspundețiȘtergere
  27. Iti recomand un balsam de la Greenland. Le gasesti in Sensiblu si costa 22 lei. Am facut un review aici (este primul meu review si nu prea e reusit)http://notanothermakeupblog.blogspot.com/2011/01/vichy-vs-greenland-razboiul_1828.html
    pup!

    RăspundețiȘtergere
  28. Cel mai bun tratament este cel naturist. Am incercat crema de galbenele si "mascute" cu miere de albine, si mi-au facut buzele incredibil de moi si le-a "reparat" total. Parerea mea e sa optezi pentru ceva naturist :)

    RăspundețiȘtergere
  29. Salut:) Eu am incercat de curand un balsam de la gerovital plant, este nou pe piata, il gasesti in farmacii, si il gasesti in 3 variante, depinde de nevoile tale, eu am galben )cu miere) http://3.bp.blogspot.com/_f3HDSuLedgE/TP90u2cYEQI/AAAAAAAAETg/Q9vnbCw1cQs/s1600/balsamuri-gerovital-plant1.jpg asa arata, si pretul este mic, difera la fiecare farmacie, dar este in jur de 5 lei. Daca nu reusesti nici asa poti incerca vaselina cosmetica, unguentul de galbenele, sau sa pui miere pe buze. Sper sa iti fie de folos. ASteptam decizia ta:)) si un review desigur:D

    RăspundețiȘtergere
  30. eu sunt de acord cu Dia..balsamul de buze de la Herbosophy rules!..:)..nu cred ca este prea natural dar face minuni cu buzele..

    RăspundețiȘtergere
  31. Mya eu folosesc balsamul de buze de la vichy si mai e unul cu unt de sheea de la oxyance, ambele miros foarte bine cel din urma e mai hidratant insa pentru mine a fost foarte bun cel de la vichy si daca imi aduc bine aminte era si la 10lei pe la sensiblu. Mult succes.

    RăspundețiȘtergere
  32. Eu iti recomand balsamul Badger, este foarte bun si e organic. Il gasesti la Plafar (adica farmacia Plafar, nu orice plafar) si costa in jur de 15 lei. Si tot acolo gasesti Balm Balm despre care am auzit numai lucruri bune. Orice ai folosi, sper sa-ti treaca repede "uscaciunea" :)

    RăspundețiȘtergere
  33. Unguent oftalmic cu Kanamicina... Nu glumesc.
    De la raceala si febra se voia sa iasa un herpes, dar l-am atacat cu aciclovir. :)) Mi s-au uscat buzele groaznic. Am incercat kanamicina asta si a doua zi nu mai era crapata pielea de pe buze. A trebuit sa ma dau de 2-3 ori pana sa treaca de tot. Acum nu ma mai despart de tub.

    RăspundețiȘtergere
  34. Buzele sunt deshidraate din cauza lipsei apei din corp. Incearca, atunci cand ai buzele uscate, sa bei cateva guri de apa. Nu carbogazoasa.

    Balsamurile de buze RETIN hidratarea in buze, nu o creaza, de aia nu ti-a mers bine cu nimic de acolo.

    RăspundețiȘtergere
  35. @moony: asa e, imbunatatirile in urma consumului ridicat de apa insa cel putin la mine nu s-au vazut imediat. Au fost zile cand le-am avut aproape normale, insa consumul de apa nu a fost constant..

    RăspundețiȘtergere
  36. hey mya :)
    eu am descoperit de curand ca uleiul de samburi de struguri imi face foarte bine. te poti da si pe fata si pe buze si nici nu e scump. o sticluta de 10ml e 5 lei si este extrem de benefic pentru piele. eu mi l-am luat de la plafar :) sper sa iti fi fost de ajutor >:D<

    RăspundețiȘtergere
  37. Daca te confrunti de ceva timp cu problema asta si ai incercat tot felul de lip balmuri, cred ca e vorba de ceva intern. Daca simti mai des si accentuat stari de oboseala, paloare a fetei/mainilor, irascibilitae s-ar putea sa fie vorba de o anemie sau o carenta de B-uri (eu asa am patit). Ideal ar fi sa iti faci niste analize, rau nu au cum sa iti faca

    RăspundețiȘtergere
  38. buna mya! te-am gandit foarte bine cu acest post,parca mi-ai citit gandurile.ca niciodata,iarna asta am intampinat aceasta problema,mi se usuca buzele atat de tare incat nu pot sa ma dau cu nimic.nu numai ca fac cateva cojite pe care mi le rup si sangerez,dar daca folosesc ruj sau gloss,acesta arata foarte urat pe buze,pur si simplu se faramiteaza.am incercat strugurel de la nivea,albastru si verde,dar si rujuri hidratante de la loreal si maybelline.nimic nu functioneaza.citind postarile voastre mi-am amintit ca am si eu crema de galbenele in casa.m-am dus repejor spre ea si am aplicat pe buze.sper sa functioneze! pup.

    RăspundețiȘtergere
  39. Si eu am buzele sensibile, si de cativa ani folosesc mereu stick-ul de buze de la Uriage (atentie, stick-ul, mai exista si unul in tubulet dar nu e la fel de eficient), e printre putinele produse pe care le cumpar cu ochii inchisi. Am incercat foarte multe, dar asta e preferatul meu. In momentul asta am vreo 4 prin diverse genti/dulapuri :))!

    RăspundețiȘtergere
  40. preferatule meu este un balsam organic-se nu meste badger si am scris despre el aici http://makeupbeautyvsarchitecture.blogspot.com/2011/03/bursucul-hidratant.html

    RăspundețiȘtergere
  41. De unde ai luat balsamul de buze carmex la cutiuta? Caut de mult sa imi iau si eu unul si nu gasesc.

    RăspundețiȘtergere
  42. Eu il folosesc pe cel de la MAC, pentru mine a fost cel mai bun de pana acum.
    Uite ce contine: A protective emollient balm formulated with SPF 15, a sheer wash of colour and an all-natural sheen. Conditions lips, locks in moisture. Contains Almond Oil, Shea Butter, Avocado Extract, Wheat Germ Oil, Vitamins A and E.

    Am uitat sa spun ca si eu am buzele foarte foarte uscate si este singurul care ma ajuta. Am incercat Carmex, By Terry, Nivea, Garnier.. in concluzie cam tot ce se putea dar fara succes.
    Bafta!

    RăspundețiȘtergere
  43. Balsamul de buze Alverde a fost banal.Nivea lip care acela simplu a fost bun,carmex si pana la urma merge si miere!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  44. Esti nominalizata la blog award-ul meu :). Asta e modul meu de a-ti apune ca-mi place ce vad aici :*

    RăspundețiȘtergere
  45. miere de albine
    ulei de masline
    crema de galbenele

    RăspundețiȘtergere
  46. Va multumesc tuturor pentru recomandari.
    Momentan am remediat problema :). Am baut mai multa apa si seara am folosit un uguent de galbenele care chiar a functionat. Ramane sa cumpar un balsam de buze pentru zi, care as vrea sa aiba SPF.

    Pentru cele care au intrebat de unde am cumparat produsele Carmex, acestea sunt comercializate de farmacia HelpNet.

    Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  47. NEUTROGENA!!!!!
    Miroase nasol dar face treaba foarte buna. Vad ca deja una dintre fete ti-a atasat si lista completa de ingrediente, nu are nici petrolatum, nici lanolina (care apropo, am citit undeva ca s-ar extrage din lana de oaie sau ceva de genul...bleahhhhhh...scarbos), asa cum are carmex.

    RăspundețiȘtergere
  48. Incearca-le pe cele de la Nuxe, sunt cam scumpe, dar cred ca merita si nu uita sa iti exfoliezi buzele mai des (cu zahar sau poti folosi scrub-ul de la Lush care e tot zahar dar parfumat)

    RăspundețiȘtergere
  49. Eu iti recomand balsamurile de buze de la My Lip Stuff. Contin: ulei de floarea-soarelui, ceara de albina, unt de cacao, ulei de migdale dulci, ulei de ricin, ulei de jojoba, ulei de avocado, aloe vera si uleiuri aromate. Costa numai 3$ unul si sunt excelente, insa nu pot fi cumparate decat de aici: http://mylipstuffstore.com/catalog/index.php

    RăspundețiȘtergere
  50. am folosit alifia cu galbenele,si mi-au trecut problemele,in schimb mi-a aparut un cos urias un coltul gurii :)))

    RăspundețiȘtergere
  51. cel mai bun balsam de buze este cel de la The Body Shop - Hemp lip protector. Eu l-am luat din Bratislava cu 10 euro, nu stiu care este exact pretul de la noi. Am avut si eu probleme f mari..mi se uscasera ingrozitor buzele si nici nu puteam sa rad sau sa zambesc. L-am folosit mai tot timpul si dupa putin timp am rezolvat problema! merita sa il incerci!!

    http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcS_buDUf1Kswdh1RzJnma-Srq1P-PGIL39tPhgM0oJ5DSUKSpiO

    RăspundețiȘtergere