Skin Care: Ingrijirea zilnica a tenului in trei pasi!


     Pentru a avea si a mentine un ten sanatos, frumos, cu un aspect tanar sunt trei pasi esentiali pe care trebuie sa ii urmati zilnic:

Fotografie realizata de Ben Welsh.

PASUL I

Curatarea tenului cu ajutorul unui produs delicat, de preferat cat mai natural care sa nu contina :
  • Sodium Laureth Suffate -SLES- si Sodiul Lauryl Sulfate -SLS- (agenti spumanti),
  • Parabeni - Methyl, Ethyl, Propyl si Butylparaben (conservanti),  
  • Uleiuri minerale - Mineral Oil, Petrolatum, Paraffinum Liquidum (agenti emolienti).

Ideal ar fi ca produsul destinat curatarii tenului sa contina si un exfoliant chimic AHA ( Alfa hidroxi acizi ) ca acidul glicolic (Glycolic Acid). Acesta ajuta la dizolvarea celulelor moarte de la suprafata pielii, rezultand astfel un ten uniform si luminos.


PASUL II

Protejarea pielii de razele UVB si UVA cu ajutorul unei creme cu factor de protectie solara. Sunscreen-ul si Sunblock-ul ajuta la prevenirea arsurilor solare, ridurilor, petelor, capilarelor sparte si a cancerului de piele.
Desi imi propun sa scriu un articol mai complex despre cremele cu protectie solara, iata ce trebuie sa aveti in vedere daca vreti o crema buna si eficienta:


  • Trebuie sa fie puternica. Produsul trebuie marcat cu o protectie UVB cuprinsa intre 15 si 50 SPF si protectie UVA.
  • Trebuie sa fie comoda la aplicare. De retinut este faptul ca densitatea cremei este legata in mod direct de factorul de protectie solara; cu cat SPF-ul este mai mare cu atat crema este mai densa, mai groasa.
  •  Trebuie sa fie compatibila cu tipul tenului. Exemplu: pentru tenurile grase cu tendinte acneice sunt recomandate produsele care nu vor agrava conditia pielii. Cele mai potrivite creme pentru acest tip de ten sunt cele pe baza de apa (water based) si fara uleiuri (oil free). 

PASUL III

Alicarea unui antioxidant topic
Cei mai eficienti antioxidanti folositi in creme si seruri sunt Vitamina C, Vitamina E si Coenzima Q10 (personal prefer serurile cu Vitamina C).

Vitamina C ofera protectie solara aditionala si ajuta la refacerea celulara. Aplicata regulat va ajuta la imbunatatirea aspectului tenului si veti remarca un plus in tonus, textura si elasticitate.



Aveti o rutina zilnica de la care nu va abateti? Ce produse folositi?


Mentionez ca nu am pregatire medicala iar informatiile de mai sus sunt culese din diverse articole de pe site-uri de specialitate sau reviste. Sunt informatii acumulate de-a lungul timpului in interes personal. In cazul in care va confruntati cu o afectiune a tenului sau aveti o piele sensibila, inainte de a introduce un produs nou in ritualul de ingrijire consultati un medic dermatolog.

5 comentarii:

  1. In ultimul timp am tot schimbat produsele pentru ten pentru ca inca nu am gasit produsele ideale pentru tenul meu. Sunt in cautare.
    Chiar daca nu am gasit produsele "minune", zi de zi imi spal fata cu un gel sau spuma de curatare, seara imi demachiez tenul si de doua ori pe zi aplic o crema hidratanta.

    Imi place acest post. Il consider util si sper sa postezi mai des! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna! Ce ser cu vitamina C folosesti? :D

    RăspundețiȘtergere
  3. @Shopperita: Multumesc pentru comentariu Ema, sper sa reusesc sa postez mai des :).

    @Adina: Buna, momentan nu folosesc un ser cu vitamin C, de o luna de zile folosesc numai produse Dr. Hauschka,laptele demachiant, lotiunea tonica speciala si uleiul (Normalising Day Oil). Temporar am incetat sa folosesc alte creme si seruri pentru a-mi forma o parere cat mai clara despre aceste produse :).

    Te invit sa vizitezi blogul constant, va urma cu siguranta si o postare despre seruri cu vitamina C.

    RăspundețiȘtergere